In 1983 ben ik begonnen als Operator op de printzaal bij de PTT. Vandaar door gegroeid naar Console Operator Unisys Tandem, DBA, Systeembeheerder, 2de lines Support Medewerker Tandem (CCM – Configuratie and Change Management) met als specialiteit Datacommunicatie.

In 1998 ben ik gevraagd om deel te nemen aan het project Store-IT en zo in aanraking gekomen met het fenomeen Storage. In die jaren heb ik mij ontwikkelt tot Senior Beheerder met als expertise Backend Storage Devices, IBM, EMC, HP, HDS, SUN en NetApp, Cisco en Brocade fabrics en NAS en SAN protocollen.

In 2015, ondanks dat Storage mijn passie was, ging mijn ambitie meer uit naar Linux OS-en, daarbij komt dat Storage alleen vandaag de dag niet meer voldoende.

Het Cohesion Experience Lab is voor mij een infrastructuur waarin ik alle ins en outs van o.a. Red Hat 7/ CentOS 7 onder de knie heb gekregen en dankzij het Experience Lab heb ik mijn RHCSA 7 certificering behaalt.

In het Experience Lab zijn we als Scrum team gestart met het bouwen van een reployable infrastructuur op basis van MariaDB en WordPress. De kennis die ik hier op doe, zal ik verder gebruiken voor het behalen van mijn RHCE 7 examen.

Het prettige van werken in het Cohesion Experience Lab is dat ik fouten mag en kan maken. Van (je) vouten ? kun je leren.

Sprint #1: Opleveren van een werkend WordPress website.

Samen met het Scrum team hebben we besloten om gebruik te maken van L.A.M.P. (Linux, Apache, MariaDB, PHP) en WordPress.

Sprint #2: Opleveren van werkend WordPress website waarbij de DB en WWW op verschillende servers worden geconfigureerd.

De opgedane kennis in sprint #1 heb ik aangevuld met extra riche Firewall rules. De WordPress configuratie hebben we omgezet van local naar remote MariaDB, de DB hebben we geconfigureerd, zodat er alleen vanaf het interne subnet verbonden mag worden.

Sprint #3 (ongoing): Het opleveren van een automatische deploy van de in sprint #2 opgeleverde configuratie.

Het Scrum team heeft besloten om gebruik te maken van Puppet als deploy tool, terwijl het andere Scrum team Ansible gaat gebruiken. Door het volgen van twee verschillende automation tools kunnen we als teams optimaal van elkaars kennis gebruik maken en in workshops de kennis overdragen die is opgedaan met Puppet en visa versa.

Sprint #4: Opleveren ………. Content manager of Loadbalancer

Uiteindelijk moet dit leiden tot volgend resultaat;

Mijn doelstelling voor 2018 is om DevOps Engineer te zijn met als extra focus/rol Motivator/ Teambuilder. Het Experience Lab helpt mij om deze doelstelling te behalen.