Introductie

Experts in Business Critical IT (Continuous Integration Deployment Delivery)

Cohesion behoort tot de top 3 leveranciers van Linux en DevOps infrastructuurspecialisten in Nederland.
In ons unieke Experience-Lab wordt continue gewerkt aan de laatste ontwikkelingen in de Automation DevOps wereld.

Cohesion is hard op weg om dé autoriteit te zijn op het gebied van Continuous I.D.D.
Wij willen niet de grootste worden, maar wel de beste!

Organisatie

Je komt te werken binnen IT Operatie. Op een gemiddelde werkdag maken meer dan één miljoen klanten gebruik van de treinen van NS. We streven ernaar om de treinen op tijd te laten rijden, te zorgen voor voldoende en comfortabel materieel, goede service en informatie te verstrekken, en zorg te dragen voor adequate opvang bij verstoringen.

Het InfoPlus ontwikkelteam is binnen IT Operatie/Reisinformatie Trein-IT Service Organisatie (RTSO) verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de software applicaties van het centrale reisinformatie systeem. RTSO beheert de reisinformatie systemen, voert regie over de IT reisinformatieketen en is leverancier van IT reisinformatiediensten aan alle vervoerders op het spoor.

Op dit moment werken we samen met onze business aan een groot aantal veranderingen om de reisinformatie verder te ontwikkelen. Het ontwikkelteam bestaat uit 35 professionals in 6 agile teams.

Functie

Jij zorgt dat alle treinreizigers op elke plek op elke moment over de juiste informatie beschikken.

NS is verantwoordelijk voor de software van het centrale reisinformatie systeem. Dit systeem verzorgt de omroep en reisinformatie op alle stations van Nederland en is de bron voor de reisinformatie achter steeds meer kanalen als de app, website, systemen voor het personeel, informatieschermen in de treinen en publiekelijke API’s. Het is een real-time systeem met zeer hoge beschikbaarheidseisen. Zo werk je met ons aan een zo aangenaam en duurzaam mogelijke reis voor ruim 1,2 miljoen mensen. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou!

Als Solution Architect Reisinformatie werk je aan het complexe informatiesysteem “InfoPlus”. Je zorgt ervoor dat het informatiesysteem succesvol verder ontwikkeld wordt. We zijn op dit moment bezig met de migratie van een monoliet op een Oracle/Weblogic platform richting microservices op een Kubernetes/PAAS. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Ongeveer 10 jaar geleden is gestart met de bouw van dit informatiesysteem. Door het service-georiënteerd ontwikkelen van het informatiesysteem willen we een situatie bereiken dat aanpassingen sneller kunnen worden gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid van het systeem. Je neemt het voortouw in de visievorming daarover en zorgt voor afstemming met management en ontwikkelaars. Je werkt als architect samen met 5 agile teams. Je stelt de software-architectuur op en draagt deze, inclusief de rationale erachter, actief uit. Je bewaakt de uitvoering en geeft kaders mee aan de ontwikkelteams. We zoeken een enthousiaste en proactieve Solution Architect, die zich als een vis in het water voelt in een complexe omgeving.

 • Je definieert en documenteert de architectuur van de applicaties (componenten, deelsystemen, frameworks) en draagt deze visie en de rationale achter gemaakte technische keuzes uit naar de teams en andere stakeholders.
 • Je ontwerpt samen met de tech leads in de scrum teams de technische mechanismes voor de realisatie van complexe onderdelen op basis van de business wensen.
 • Je bewaakt het behalen van niet functionele eisen zoals security en performance.
 • Je stelt de kaders, principes en kwaliteitsaspecten van de softwarearchitectuur voor de scrumteams op. Je coacht de teams dusdanig met als resultaat dat de teams productief kunnen zijn, de samenhang is bewaakt en producten met een hoge kwaliteit worden opgeleverd.
 • Je stemt af met producenten en afnemers over het verbeteren van de interfaces in de gehele Reisinformatie keten.

Functie eisen

Om deze opdracht goed en succesvol te kunnen doen heb je de volgende kennis en ervaring nodig:

 • Je hebt een HBO/WO-denkniveau en circa 5 jaar relevante ervaring als Solution Architect in complexe omgevingen waarbij o.a. Java gebruikt werd;
 • Je bent Agile / Scrum gecertificeerd of hebt hiermee ruime ervaring, in het bijzonder met rol van Architect in de situatie met meerdere scrum teams;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de migratie van een monoliet richting microservices op een Docker/ Kubernetes platform;
 • Je hebt ervaring met talen & frameworks als Java/JEE, Spring, Hibernate, Angular en interfaces als jms, soap, SQL, rest interfaces, AMQP;
 • Je hebt ervaring met applicatieservers (bij voorkeur Weblogic);
 • Je hebt ervaring met Continious Delivery (Jenkins, Puppet);
 • Je hebt ervaring met modellering (UML, Enterprise Architect);
 • Je hebt een of meerdere certificaten OCJP, OCEA, OCBCD, OCWCD. Scrum, SAFE. Togaf, Archimate is een pré;
 • Je bent analytisch sterk, besluitvaardig, coach en motivator, creatief, communicatief vaardig;
 • Kennis van NS domein Reisinformatie is een pré.

Aanbod

 • Opdracht in het midden van het land, lekker centraal en uiteraard goed met het OV te bereiken!
 • 36 uur per week, 4 x 9 is ook mogelijk.
 • Start is al heel snel en de opdracht is voor langere duur.
 • Naast de kennis die je opdoet bij de NS, kan je ook kennis maken met het Cohesion Experience Lab!
 • Voor jouw inzet ontvang je een goede beloning.

Note

 • ?De gesprekken staan al gepland voor 22 en 23 maart, er wordt dus lekker snel geschakeld!

Sollicitatie

Indien je interesse hebt ontvangen wij graag jouw CV, motivatie en uurtarief per e-mail op sales@cohesion.nl. Voor meer informatie neem contact op via telefoonnummer 06-10729453, Judith Borgers.