Organisatie

Experts in Business Critical IT (Continuous Integration Deployment Delivery!

Cohesion behoort tot de top 3 leveranciers van Linux, DevOps en Cloud infrastructuurspecialisten in Nederland.

In ons unieke Experience-Lab wordt continue gewerkt aan de laatste ontwikkelingen in de DevOps & Cloud wereld. Wil je als klant gebruik maken van onze expertise en de slimste software proeftuin van Nederland of ben jij die nieuwe collega “Cohesiaan” die het team komt versterken? Schroom niet en bel of mail ons. Cohesion is hard op weg om dé autoriteit te zijn op het gebied van Continuous I.D.D.

Wij willen niet de grootste worden, maar wel HET kennishuis van Nederland zijn!

Voor onze eindklant, de Gemeente Amsterdam, zoeken wij 2 Senior DevOps Engineers.

Functie

Binnen de Gemeente Amsterdam is DataPunt het centrale loket dat (open) data ontsluit en beschikbaar maakt. Voor een van de teams binnen DataPunt zoeken we twee Senior DevOps Engineers.

DataPunt

Met DataPunt bieden we mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. De teams die aan DataPunt werken helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera’s, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen. DataPunt is onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS).

Werkomgeving

OIS organiseert het werk in teams en pakt vraagstukken multidisciplinair op. Verantwoordelijkheden zijn zo laag mogelijk in de organisatie belegd en elk team is gezamenlijk verantwoordelijk voor de opdrachten die worden uitgevoerd. We maken optimaal gebruik van de bij medewerkers aanwezige kennis en skills. Samen willen we écht waarde toevoegen en impact hebben op de stad. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

Het team DataPunt bestaat uit 88 professionals die werken in 9 teams, waaronder het team Basis/Infra. Elk team heeft een eigen focus zoals het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery. Onze professionals werken met de allernieuwste technieken, met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van de DataPunt infrastructuur. Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in onze werkwijze.

Welke technieken gebruiken we bij DataPunt?

DataPunt ontsluit data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API’s zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. De security services zijn geschreven in Golang en Python met aiohttp. Voor dataopslag gebruiken we vooral Postgres en Elasticsearch. Onze CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en wij deployen continu naar productie. Uiteraard hosten wij al onze applicaties in de Cloud en gebruiken wij principes als Infrastructure as Code.

Onze Front-end ontwikkelaars coderen in Angular, React en Vue.js. Doelstellingen voor alle teams zijn 100% coverage, evenals secure programming.

Senior DevOps Engineer

Om het DataPunt team Basis/ Infra te completeren zoeken we een Senior DevOps Engineer. De DevOps engineers verzorgen de infra van DataPunt op basis van Infrastructure as Code, continuous integration en continuous delivery. De DevOps engineers hebben verantwoordelijkheden op technisch vlak, houden zich bezig met deployment en diverse taken rondom incident en problem management. Zij zorgen ervoor dat de systemen technisch voldoen, getest worden en gemonitord worden, in productie gaan en ook blijven werken, en dat eventuele problemen met systemen opgelost worden.

Werkzaamheden

Als Senior DevOps Engineer ga je je bezighouden met:

 • Het verzorgen en beheren van het DataPunt Cloud platform op basis van infrastructure as Code, continuous integration en continuous delivery;
 • Ontwikkelen en in gebruik nemen van systemen die technisch voldoen aan de eisen en wensen (Ansible, Jenkins Docker en Git);
 • Beheren van basis infrasructuur zoals webservers VPS, DNS, SSL, security, monitoring;
 • Testen en monitoren van de bouwblokken waarop de systemen draaien;
 • Incident en probleemmanagement;
 • Onderhouden van Linux, NGINX, PostgreSQL, Python, PHP omgevingen;
 • Werken op basis van een DevOps mentaliteit; hiervoor is het praktisch als de kandidaat Scrum en of Kanban ervaring heeft.

Gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadswerken bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)

Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatie-gestuurd werken in Amsterdam.


Functie eisen

?Knock-out criteria

 • ?Het cv is opgesteld in het Nederlands of Engels en is maximaal 5 A4’tjes groot;
 • Je beschikt minimaal over een HBO diploma;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) met netwerkbeheer en beveiliging;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 8 jaar) met Linux systeembeheer;
 • Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met DevOps, Continuous Integration en Continuous Delivery in een Agile/Scrum omgeving;
 • Je hebt in het afgelopen 2 jaar aantoonbare ervaring met minimaal twee van de volgende producten: Docker, Kubernetes en ElasticStack;
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring in IT-omgevingen opgedaan in verschillende organisaties;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring met Ansible in een complexe IT-omgeving.

?Wensen?

 • Je hebt aantoonbare ervaring met opslag en beveiligen van privacy-gevoelige informatie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Cloud Services zoals Open Stack, Azure en/of AWS;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Python;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Geoservices en REST API’ s, Jenkins en Gitlab, PostgreSQL.

Aanbod

Wat bieden we je?

 • Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens;
 • Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe ‘het beter kan’;
 • We zoeken iemand vanaf medio december;
 • Het is voor 36 uur per week;
 • Het project loopt voor een jaar en kan daarna verlengt worden;
 • Als kers op de taart krijg je ook de kans om kennis te maken met ons unieke Experience Lab!

?Note

 • ?De deadline is ?vrijdag 22 november om 09:00 uur.
 • Je moet een VOG kunnen overhandigen als je mag starten.
 • Op verzoek kan je 1 referentie opgeven op met naam, functie, bedrijf en telefoonnummer.

Sollicitatie

Indien je interesse hebt ontvangen wij graag jouw CV, motivatie en uurtarief per e-mail op sales@cohesion.nl. Voor meer informatie neem contact op via telefoonnummer 06-10729453, Judith Borgers.