2 november 2017

De bedrijven

Sinaasappelgaard PHU QUY AGRICULTURAL FARM JSC

Onderneemster NGUYEN THIU LE NA, 32 jaar, Lena voor ons

Lena heeft het Oxfam Novib-SME leadership programma gevolgd.

In een zin; een kleine vrouw maar een groot leider met veel visie en een enorme drive die tegen alle gevestigde orde in gaat.

Ze heeft zichzelf als doel gesteld om de hele provincie met 5000 ha. aan potentieel sinaasappelgaarden, om te turnen van chemische teelt naar organische teelt.

Waarom? Betere kwaliteit, betere oogsten meer continuïteit voor de provincie dus hogere levensstandaard voor de mensen.

Ze heeft hiervoor een label in de markt gezet waarvan andere farmers gebruik kunnen maken, het Sharing is Caring-principe.

Zij wil al haar kennis delen met andere farmers en laten zien dat haar oogsten echt leiden tot betere kwaliteit, beter voor het milieu zijn en hogere prijzen opleveren.

Iedereen is onder de indruk van deze kleine grote vrouw. De passie en ambitie spat ervan af.

Ondertussen heeft ze ook nog 2 nevenproducten van haar sinaasappels gemaakt: essentiele sinaasappel olie en gekonfijte sinaasappelschillen. Ook werkt ze aan sinaasappel-marmelade om in het assortiment opgenomen te worden.

Lena bezit alle niet aan te leren kwaliteiten van een inspirerend leider. Ook zie je een honger naar kennis over managementvaardigheden die wel te leren zijn maar waarvan de bronnen in Vietnam nog niet makkelijk toegankelijk zijn. Het Oxfam SME Management Leader program waar ondernemers coaching krijgen is hier echt een verrijking.

Uiteindelijk hebben we Lena geadviseerd als eerste belangrijke ontwikkel stap haar financiële verslaggeving op dagbasis op orde te krijgen.

De vissaus fabriek NUOC MAM VAN PHAN

Ondernemer: Mr. Dai

Ook Mr. Dai heeft het Oxfam Novib SME Leadership programma gevolgd

Een zeer rustige man met veel verantwoordelijkheidsbesef naar de gemeenschap.

Zijn vissausfabriek was eerst eigendom van de staat.

Mr. Dai heeft 45 man direct in dienst en nog eens 65 op basis van 100% verkoopcommissie.

Alle medewerkers zijn vanuit de staat ook mede aandeelhouder geworden voor een klein percentage. 80% van zijn omzet maakt hij met betaalbare vissaus van goede kwaliteit voor de onderlaag van de bevolking. Dit wil hij ook vanwege de sociale impact blijven doen maar daardoor levert de 20% overige productie van duurdere producten niet genoeg op om te kunnen investeren.

Mr. Dai wilde graag met ons van gedachten wisselen over de modernisering van zijn bedrijf. Er is veel handmatig werk zoals flessen reinigen en dat is best veel werk bij een productie van 8000 stuks per dag.

Hoewel ook wij zien dat er veel te moderniseren valt hebben wij geadviseerd om zich te gaan verdiepen in de productieregels van ISO 22000 om zo een plan van aanpak te creëren (deze ISO norm stelt eisen aan een managementsysteem voor voedselveiligheid en richt zich op alle schakels in de voedselketen). Met dit plan kan hij dan vervolgens op basis van investeringskosten en low hanging fruit principe, zijn volgorde van uitvoering prioriteren. Hiermee hebben wij hem geholpen om 2 zaken tegelijk op te pakken. De modernisering die met name ook een modernere productie mogelijk maakt maar ook zijn productie omgeving klaarmaakt om te kunnen exporteren naar de westerse wereld waarmee hij zijn mogelijke afzetmarkten vergroot.

De landbouwcoöperatie KC HA TINH

Ondernemers Mr. Nguyen en zijn zoon Tung

De zoon, mr.Tung,, heeft het Oxfam Novib SME leadership programma gevolgd.

Mr. Nguyen heeft in 2005 als boer een coöperatie opgezet en doet het erg goed.

Kc Ha Tinh is een gezond bedrijf met ook een sociale impact. Hun bedrijf garandeert boeren een 3% hogere inkoopprijs dan de marktprijs. In ruil hiervoor moeten de farmers bij hun de mest en zaden kopen. Dit gebeurt op krediet die Kc Ha Tinh verstrekt. Daarnaast verkoopt KC ook diervoeders en mest aan andere klanten.

Mr. Nguyen heeft een zakelijk brein en veel verstand van landbouw. Zijn zoon heeft gestudeerd en is sinds 2007 aan boord gekomen en heeft vanuit zijn studie al een enorme stap gemaakt met de automatisering van het kantoor.

Het totaal maakt een professionele indruk en Oxfam Novib heeft besloten om dit bedrijf te coachen zodat hun sociale impact een nog grotere groep farmers gaat bereiken. Op dit moment zijn er 600 farmers bij betrokken.

Mr. Nguyen en zijn zoon Tung houden van sparren en zitten eigenlijk pas sinds een jaar op 1 lijn qua visie en strategie. Naar aanleiding van onze discussies gaan ze bestuderen of een soort zekerheidsfonds opgezet kan worden om bij slechte oogsten (veel klimaatverandering) de boeren ook te kunnen ondersteunen.

Inspiratie en motivatie

Een ongelooflijk inspirerende week, de laatste dag hebben we geëvalueerd in het eigen team wat onze ervaringen zijn en wat het met ons doet.

Wij zijn allen overtuigd dat wij zelf aan de slag gaan met de sustainability goals en kijken of en hoe we een sociale impact kunnen maken met onze eigen bedrijven. Deze week heeft ons allen geraakt en geïnspireerd, iedereen spreekt van een unieke ervaring.

En ja, we hebben ook heel veel fun gehad, zowel onderling als team, maar zeer zeker ook met de Vietnamese ondernemers. Van het lokale avondleven tot en met Karaoke waar 2 van de Vietnamese ondernemers op onze DJ Tiesto volledig uit hun dak gingen.

Zaterdag 28 oktober was de dag van ontspanning, (wel vroeg ontbijt) een trip naar Ha Long bay. Wat een fantastische trip.

Een geweldig mooi gebied waar ruim 1600 rotseilanden uit de zee rijzen. Het staat dan ook niet voor niets op de Unesco werelderfgoederen lijst.

Zeer indrukwekkend is een understatement!

Het geeft een goed gevoel als Oxfam Bedrijvenambassadeur te hebben mogen zien hoe gestructureerd Oxfam Vietnam haar 3 belangrijkste focus punten oppakt.

  1. Armoede de wereld uit
  2. Ongelijkheid aanpakken
  3. Hulp bij rampen (overstromingen)

Een groot compliment voor Thu Ha, de drijvende kracht van het Oxfam Novib SME leadership program in Vietnam.

Henri