Cohesianen aan het woord

Het toetsenbord van Sacha Latuheru

Waarom heb je gekozen voor Cohesion?
De afgelopen jaren heb ik gezien dat Linux, OpenStack en Docker steeds meer een prominente plaats kregen in het ICT-landschap. Ik, als Microsoft georiënteerde ICT-er, heb daarom een bewuste keuze gemaakt voor de toekomst en ben op zoek gegaan naar een partij waar ik mijzelf kan omscholen tot een Linux georiënteerde ICT-er. Cohesion is in eerste instantie een bedrijf die mij die mogelijkheid geeft, maar is ook een bedrijf met een duidelijke visie voor de toekomst. Daarnaast is Cohesion een bedrijf wat zijn backoffice goed op orde heeft, waardoor ik mij niet druk hoef te maken over randzaken, maar mij volledig op mijn werk en training kan richten. Met de nodige trainingen en hulp van collega’s hoop ik mijzelf en Cohesion voor de komende tien / vijftien jaar goed te kunnen positioneren in de wereld van de ICT.

Hoe vind je het bij Cohesion?
Voor mijzelf was de overstap van een Microsoft georiënteerd naar een Linux georiënteerd bedrijf best spannend. Maar de omgang met en hulp van collega’s en de vriendelijke manier van omgaan met elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik met enorm veel zin en veel plezier mijn plek heb gevonden bij Cohesion.

Welke ontwikkelingsmogelijkheden heb je bij Cohesion?
De soft-skills en helicopterview op een ICT-omgeving die een consultant nodig heeft bezit ik al, maar Cohesion stelt mij d.m.v. trainingen en studiebudget in staat om uit te groeien tot een volwaardige Linux georiënteerde ICT-consultant.

Waar mag je je mee bezig houden?
Voorlopig blijf ik qua opdrachten bij klanten nog in mijn “comfort zone” en dat zijn dan voornamelijk applicatie-, virtualisatie- en Citrix-opdrachten. Ik zal eerst mijn RHEL-certificeringen op orde moeten hebben, voordat ik ook daadwerkelijk Linux georiënteerde opdrachten kan en mag uitvoeren.

Hoe past Cohesion binnen jouw visie / toekomstplannen?
Zoals ik al eerder aangaf, zie ik de markt bewegen richting Linux, OpenStack en Docker. Om vooraan te zitten in die beweging heb ik gekozen voor Cohesion. Zij stellen mij in staat om in deze beweging mee te kunnen gaan.

Wat zou je jouw collega’s graag willen meegeven / vertellen?
Er wordt vaak gekscherend gedaan over Microsoft (practical jokes) maar feit is dat Microsoft wel een enorm groot aandeel heeft in de ICT en deze zullen zij ook niet verliezen. Ik zie dat Microsoft mans genoeg is om de voordelen van Linux in te zien en doet daar ook wat mee (Red Hat op Microsoft Azure Stack bijvoorbeeld). Sluit jullie ogen daar niet voor. Voor diegenen die meer willen weten over bepaalde technieken van Microsoft zou ik graag een vraagbaak willen zijn binnen Cohesion.

Aan welke collega geef jij het toetsenbord door?
Ik geeft het toetsenbord door aan Marco van Meurs. Ik hoor graag je verhaal en daarna van de rest van mijn collega’s natuurlijk.


Sasha Latuheru
IT Consultant bij Cohesion

“Cohesion heeft altijd gave opdrachten”

Zo ben ik momenteel werkzaam voor een grote buitenlandse bank en ben ik verantwoordelijk voor een server migratie van een nederlands datacenter waar een combinatie van Power 5 en Power 6 AIX 5.3 servers staan, naar een datacenter in het buitenland op Power 6 met AIX 6.1 servers.

“Cohesion besteed veel aandacht aan de medewerkers en het zoeken naar de juiste opdrachten. Het persoonlijke niveau en de directe communicatie is iets wat ik hierin zeer waardeer.

Cohesion is ook erg gefocused bij zowel de persoonlijke als zakelijke ontwikkeling van zijn/haar medewerkers.”

pascal-froling
Pascal Froling
IT Consultant AIX, TSM, HACMP, NIM bij Cohesion

Communicatie

Met de informele structuur zijn de “lijntjes” lekker kort. Zo kan je ieder moment een van je collega’s een vraag stellen. Maar het is net zo makkelijk om iemand van kantoor de bereiken. Dit geeft een echt “wij” gevoel.

Waardering van verschillende meningen

Binnen Cohesion wordt regelmatig geïnformeerd naar wat wij in de markt zien en naar de verschillende (persoonlijke) meningen. Deze meningen en observaties worden gewaardeerd en hier word ook werkelijk iets meegedaan. Door deze inbreng worden verschillende activiteiten opgezet waar een ieder aan kan deelnemen.

Wat wil jij

Zowel tijdens de evaluatie als tijdens ontmoetingen tussendoor is er altijd tijd om aan te geven welke wensen jij hebt. Deze persoonlijke groei staat hoog in het vaandel. Juist deze aanpak geeft de mogelijkheid tot groei in een richting welke voor mij aantrekkelijk is.

Cohesion stelt mij centraal in het bepalen welke groei ik wil doormaken. Dit alles binnen de grotere kaders.

Bouwen

Met een geregelde interval zijn er kennisdeel sessies. Met deze sessies worden de nieuwe of specifieke (technische) uitdagingen van dat moment behandeld. Deze momenten worden gebruikt om de ervaringen te delen, ook hier is er ruimte om (kritische) vragen te stellen. Deze aanpak geeft iedereen de mogelijkheid tot het delen en verkrijgen van informatie. Ook in deze word de individuele mening actief opgezocht door, met elkaar, brainstorm sessies te houden over verschillende onderwerpen.

Prive

“Work-life balance” is niet alleen een term binnen Cohesion. Er is oprechte interesse. In het geval dat er een situatie is waardoor je in de knoop raakt bied Cohesion de ruimte om hier mee om te gaan.

alex-koolschijn


Alex Koolschijn

Technical Consultant

De Funfactor

Als echte IT specialist is het niet alleen interessant om bij Cohesion te werken door de uitdagende opdrachten, het is ook gewoon leuk! Er heerst een prettige, ontspannen en informele sfeer zonder drempels. Wij organiseren interessante techsessies en workshops, vaak in samenwerking met de vendors. Je krijgt de kans om zelf je kennis te delen met jouw collega’s en natuurlijk sluiten we zo’n dag of avond vaak af met een drankje!

De uitjes

Er is ook tijd voor ontspanning en daarbij vergeten wij de partners en kinderen niet. Met regelmaat organiseren wij leuke familie-uitjes zoals een dagje Efteling of Dolfinarium. Traditie is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met partner en “de Scheveningen zomerborrel” om de vakantieperiode in te luiden met collega’s en freelancers. Maar het hoogtepunt was Barcelona waar wij ons 10-jarig jubileum hebben gevierd! Op naar 15 jaar Cohesion!

De vergaderingen

Omdat wij graag bouwen aan een organisatie waar iedereen zich happy voelt, geven wij ook ruimte aan je ideeën binnen onze strategie. Middels 4 kwartaalvergaderingen brengen wij onze Cohesianen op de hoogte van de stand van zaken op zowel Operationeel, Tactisch als Strategisch niveau.

Tijdens denktank sessies zijn onze Cohesianen in de gelegenheid om hun visie en mening te geven over verschillende onderwerpen. Zo is bijvoorbeeld ons uitje Barcelona tijdens ons 10 jarig bestaan tot stand gekomen maar ook onze auto lease constructie en ons communicatie platform. Zelfs de strategische keuze om Centerity en Cormant CS als solutions te gaan aanbieden in de markt is een regelrecht voortvloeisel uit zo’n brainstorm sessie. Ook het TOP (Talent Ontwikkel Plan) is voortgekomen uit een gezamelijk proces tussen medewerkers en management.

Cohesion denkt en werkt mee aan mijn persoonlijke ontwikkeling

“Werken bij Cohesion is niet alleen hele leuke en uitdagende opdrachten krijgen maar ook werken aan je eigen ontwikkeling. De ontwikkeling is gericht op IT doormiddel van het volgen van cursussen, workshops en seminars en het behalen van de laatste technische certificaten. Ook heb ik algemene IT cursussenkunnen volgen zoals ITIL, Prince2 en ITSM. Sociale skills worden ook bevorderd binnen Cohesion, zodat je makkelijker inzetbaar (en plaatsbaar) bent bij de grotere opdrachten, wat het werken bij (en voor) Cohesion nog aantrekkelijker maakt.”


Peter Tamaris

Senior Storage/Unix engineer bij Cohesion