PERSBERICHT

Rotterdam, 22 november 2016

High end kennis software én software kennis landt 16 februari op één plek. Cohesion, detacheerder van Linux en DevOps (zware infra en software) specialisten, kijkt naar de day after tomorrow! Op 16 februari 2017 opent het Experience-Lab haar deuren. Een innovatieve, creatieve fysieke omgeving voor top professionals, waar de nieuwste “state of the art” enterprise software van de meest visionaire software vendors in een eigen virtuele omgeving draait.

PROEFTUIN 2.0
Niet eerder is een soortgelijk “software proeftuin” opgezet. Het Experience-Lab biedt de mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen welke bij een klant veelal niet snel of makkelijk zijn te realiseren. Nieuwe versies en tools kunnen veel sneller eigen gemaakt worden, wat uiteindelijk ten goede komt aan de klant en professional.
Het Experience-lab is in beginsel een eigen proeftuin waarbij kennis delen als proces gewaarborgd wordt. De keuze voor Utrecht als centrale plek in Nederland maakt het mogelijk dat iedereen altijd fysieke toegang heeft tot deze creatieve omgeving. Iets wat technisch niet nodig is, maar het wel veel leuker maakt, samen creëren. Medewerkers, klanten, sollicitanten en partners hebben hier toegang tot de laatste en beste software.

MARKTLEIDERS
De omgeving wordt opgebouwd op basis van de huidige marktleiders. Onder andere RedHat, Puppetlabs Puppet, Atlassian Jira software & Confluence, Jenkins en Gerrit. Dit alles draait binnen een AWS VPC (Amazone Virtual Private Cloud). Cohesianen (de medewerkers van Cohesion) zullen, samen met de software partners in deze omgeving continue bouwen, implementeren, testen en beheren om zo altijd de meest praktische hoogwaardige kennis te vergaren op enterprise software. Iedere 2 weken wordt de voortgang gepubliceerd middels een Lab-Blog.

Alex Koolschijn (Enterprise architect van Cohesion):” we zijn altijd al een vooruitstrevend bedrijf, maar nu wordt het voor ons nog makkelijker om onze gezamenlijke kennis met elkaar te delen, thesis en praktijksituaties bij onze klanten uit te testen en op te lossen en” hij begint nu echt twinkelingen in zijn ogen te krijgen “wat is er nu geweldiger voor een hyper techneut om iedere week met je handen aan en je hoofd in de meest geavanceerde omgevingen te zitten”.

UW BEDRIJFSCASE IN DE SLIMSTE SOFTWARE PROEFTUIN
De medium enterprise omgevingen varen hier wel bij. Niet alleen beschikken deze bedrijven in het nieuwe jaar over professionals met de meest hoogwaardige kennis, ook mogen zij hun eigen praktijkcases laten onderzoeken en testen.
Jaap Augustijn (Project Manager KPN Consulting): ”wij werken al jaren in een partnership met Cohesion, maar deze stap juichen wij helemaal toe. Wij kunnen nu nieuwe toepassingen zien werken of zien falen, voordat we tot aanschaf overgaan. Hier gaan we veel geld mee besparen!

AUTORITEIT
Onlangs investeerde de succesvolle serie-ondernemer Marcel Broersma (oprichter van onder andere detacheerder Flex Group) met een van zijn bedrijven, Peak Value, fors om deze innovatieve stap te gaan maken. “dit unieke concept is voor bedrijven en professionals die de markt een stap voor willen blijven en antwoorden zoeken op de vragen van overmorgen.”
De missie van Henri Bosman (Eigenaar Cohesion) om de autoriteit te zijn op de high end enterprise omgeving, komt zo nog dichterbij. De volledige ontwikkeling van het Experience-Lab en de wekelijkse sessies zijn vanaf het nieuwe jaar te volgen op social media en op de blog van Cohesion www.lab.cohesion.nl