Bij ons is het maar eens te meer gebleken hoe waardevol medewerkers zijn voor je bedrijf. Niet alleen in hun dagelijkse werkzaamheden maar ook hun bijdrage aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen en het verhogen van de kwaliteit van de totale organisatie kunnen door betrokkenheid van iedereen mooie resultaten opleveren.

Als kennishuis voor Mission Critical IT vraagstukken is het voorop lopen met elke innovatie een doel op zich. Naar mate we groeiden was het duidelijk dat ons opleidingsplan niet meer voldeed aan de interne vraagstelling. Zeker de medewerkers hadden niet inzichtelijk wat de mogelijkheden binnen Cohesion waren en voelden zich meer gestuurd dan dat ze konden meedenken, een onwenselijke situatie. Vanuit de medewerkers is een duidelijk probleemstelling neergelegd maar wij wisten als staf geen opzet te ontwikkelen die ook voor ons beheer- en beheersbaar was.

Doormiddel van 2 denktank avonden met een aantal enthousiaste medewerkers is het TOP plan ontwikkeld en uitgewerkt tot een voor iedereen werkbaar concept.

TOP staat voor Talent Ontwikkel Plan en geeft voor onze medewerkers een duidelijke weergave op welk niveau hij/zij nu staat en wat de ontwikkelingen zijn voor de aankomende 2 jaar. Technisch inhoudelijke kennis/ervaring, trainingen en certificeringen worden hier in opgenomen maar ook aan de soft-skills en de algemene skills besteden wij aandacht.

Resultaat is een individueel opleidingsplan voor iedereen met één gezamenlijk doel. Iedereen happy en ons Talent Onwikkel Plan is daarmee TOP. Wij hadden dit nooit zonder input van onze Cohesianen tot stand kunnen brengen.

Henri