Unix/Linux met kennis in Networking en Security. Ik hou er van om moeilijke dingen makkelijk te maken.

Werkzaam bij:

Hightech bedrijf op het gebied van Linux, Security, Netwerken, LDAP, Puppet e.a.

Project:

Ik werk momenteel dus bij een hightechbedrijf op het gebied van Linux, Puppet, Netwerken en Security. Ik mag nadenken over hoe ingewikkelde zaken gemakkelijker kunnen worden gemaakt, zonder teveel poespas eromheen. Daarbij is het ook structuren bedenken en implementeren in verschillende omgevingen en zorgen dat de samenhang, performance en werkbaarheid optimaal blijft. De omgeving waar ik in werk is zeer uitdagend en interessant en is bij uitstek de plek om jezelf te ontplooien.

Hoe ken je Cohesion?

Ik ken Cohesion al vrij lang (5/6 jaar). Het gesprek wat er toen is geweest kan ik me nog goed herinneren, dit was zeer prettig en Cohesion begreep ook echt wat mijn werk inhoud. Deze instelling vind ik goed; Cohesion heeft zich gespecialiseerd tot een aantal aspecten en is daar ook goed in. Hierdoor weet zij goed wat een kandidaat kan en wil en of dat past binnen de omgevingen van haar klanten. Mijn huidige project is via Cohesion en ik zit met veel plezier bij deze opdrachtgever.

Hoe vond je het niveau van de techsessie?

Uitstekend, het was geen entry level, maar ook niet zo hoog dat niemand het meer kon volgen. De techsessie ging ervan uit dat mensen systemd kennen, maar mocht je het niet kennen dan had je het wel kunnen volgen. Ik heb persoonlijk met op zichzelf staande aspecten van systemd gewerkt, maar deze techsessie heeft me bewust gemaakt van de mogelijkheden die het écht biedt en alles staat voor mij nu ook in een duidelijk perspectief. Ik heb nog niet regelmatig systemd mogen configureren, maar dit gaat eraan komen, dus de timing van deze techsessie was prima.

Fred van Zwieten heeft een goede presentatie gegeven. Het was duidelijk, interessant en – ook belangrijk – twee uur lang boeiend. Fred kon ook alle vragen vanuit het publiek goed beantwoorden.

Wat zou een goed onderwerp zijn voor een volgende techsessie binnen het CIDD-kader?

Wellicht hoe Jenkins gebruikt zou kunnen worden om bijvoorbeeld unit- of integrationtests met Puppet of Ansible configuraties uit te voeren om Continuous Integration op infrastructuurgebied dichterbij te brengen.

Kun je in een aantal zinnen de sfeer omschrijven?

De sfeer was prima en gezellig. Het is altijd goed om elkaar weer te zien op een dergelijk event. De club mensen van Cohesion zijn stuk voor stuk leuke mensen. Ze zijn geïnteresseerd in elkaar en wat iedereen doet en wie je bent. Hierdoor wordt het persoonlijk. De locatie is mooi en de barbecue was ook lekker! De sfeer is wat dat betreft echt uitstekend.

Als je Cohesion zou aanraden in je netwerk, hoe zou je dat dan doen?

Cohesion is een betrokken en gespecialiseerde club. Cohesion is geïnteresseerd in wie je bent, wat je kan en waar je ambities liggen en begeleidt je daar zeer goed in. Je merkt dat het een bedrijf is met vooral hooggekwalificeerde mensen.

Als kenniscentrum willen wij kennisdelen, draagt deze techsessie bij aan een dergelijke missie?

Ja, heel erg goed zelfs. Ik merk aan de specialisten om mij heen dat er veel behoefte is aan dit soort sessies. Daarbij geloof ik dat het bijdraagt aan de motivatie van medewerkers, andere specialisten en klanten. Naast dat het interessant is, vind ik het ook erg nuttig voor mij en Cohesion.