Met de doorlopende ontwikkelingen in de IT-wereld wordt er meer kennis gevraagd van de IT-specialist én andere competenties. In bedrijfskritische IT-omgevingen zien we een sterke ontwikkeling richting zelfsturende teams en richting Continuous, Integration, Deployment en Delivery. Om onze collega’s hier op voor te bereiden en mee te laten groeien met deze ontwikkelingen, zijn we enige jaren geleden gestart met het aanbieden van diverse trainingen en opleidingen.

In 2009 is Cohesion gestart met competentie ontwikkeling van onze IT-specialisten. Hiervoor zijn communicatietrainingen gevolgd, coaching- en bewustwording gesprekken gevoerd en zijn er gesprekken gevoerd met een work – life balance coach.
In 2015 hebben alle collega’s het Agile Scrum certificaat behaald en Puppet- en Pythonworkshops gevolgd.

En dit jaar startten we met Red Hat trainingen voor de IT-specialisten van Cohesion die nog geen Red Hat certificaat hebben. Deze trainingen worden afgesloten met het RHCSA 7 en / of het RHCE 7 certificaat.

Een van de cursisten verteld er over;

Er is een trainingsprogramma opgesteld voor een groep van 12 medewerkers. De trainingen worden gegeven door een medewerker van Cohesion, Rob Doeser, bijgestaan door collega Hans Spaans. Rob is in het bezit van de certificeringen RHCSA 7 en RHCE 7 en weet de onderwerpen op een leuke en interessante manier te brengen. Samen brengen ze op een hoog niveau de wereld van Red Hat naar hun collega’s.

Gemiddeld een keer per twee weken komt de groep bij elkaar voor een leerzame avond. Elke keer wordt er een ander onderwerp behandeld; dit kan zijn rechten, security of andere zaken die belangrijk zijn om de certificering Red Hat Certified System Administrator met succes af te kunnen ronden. Daarnaast is het ook altijd erg gezellig tijdens deze avonden.

Er wordt natuurlijk veel kennis opgedaan. De IT-specialisten krijgen ook huiswerk en extra oefeningen mee, die de keer erop dan weer behandeld worden. Verder heeft Rob een forum voor de groep opgezet waar er handige tips kunnen worden uitgewisseld en waar ook vragen kunnen worden gesteld die Rob dan snel beantwoordt. Er is per persoon een eigen virtuele Red Hat server waar de opdrachten en oefeningen op uit kunnen worden gevoerd.

Er zijn totaal 11 trainingsavonden waarna de cursisten op kunnen voor het certificeringsexamen.