Na een periode van voorbereiding was het dan zover, de CFEngine kennissessie kon van start gaan in Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout! Er waren ongeveer 35 aanmeldingen en Martin Simons van Webhuis en Professional Trainer van CFEngine en Hans Spaans, IT Consultant van Cohesion, stonden te springen om te beginnen. De professionals hebben genoten van een inspirerende en leerzame middag met aansluitend een netwerkborrel, barbecue en leuke, interessante gesprekken.

We hadden een gemêleerd gezelschap van klanten, zzp-ers, relaties, collega’s en oud-collega’s, met één gemeenschappelijke interesse: CFEngine.

Onderwerpen als de Promise Theory, de filosofie achter CFEngine, datacentre automation en de verschillende wegen om daar te komen kwamen aan de orde.

Een interessant verhaal volgde over hoe je met behulp van de Promise Theory het werk opdeelt in kleine stukjes en afhankelijkheden definieert door voorwaarden voor een stukje werk te specificeren. Zeker als dit wordt afgezet tegen een traditioneel shellscript om dezelfde handelingen te kunnen. Iets wat naar voren kwam tijdens de demonstratie in de tweede helft van sessie waar door verschillende scenario’s werd gegaan.

Wat volgde was een levendige discussie die in goede banen werd geleid door Martin over de werking van CFEngine en de voor- en nadelen hiervan. Zoals de volgorde van afhandelen van wijzigingen ten opzichte van traditionele shellscripts, maar ook de gevolgen hiervan als aanpassingen niet in één cycle kunnen worden gemaakt. Ook was de ondersteuning van verschillende platformen onderdeel van de discussie mede omdat ook Microsoft Windows en verschillende databases in de Enterprise versie worden ondersteund.

Na het bedanken van de aanwezigen en in het bijzonder Martin Simons voor zijn enthousiaste verhaal, was het tijd om informeel na te praten. De barbecue werd ontstoken op het terras dat verwarmd werd door een brander en de uitstekende bediening, maakte het tot een goede combinatie.

Gezien de persoonlijke reacties, de reacties op linkedin en de terugkoppeling via de evaluatieformulieren, was de bijeenkomst zowel leerzaam als aangenaam. Een combinatie waar we bij Cohesion erg trots op zijn. Een volgende Techsessie komt er zeker! Zo zijn we op dit moment al druk bezig om in 2015 twee evenementen te organiseren met andere Vendors.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd de website goed in de gaten voor meer informatie!