Na een periode van voorbereiding was het dan zover, de NetApp kennissessies konden van start gaan in restaurant Down Under in Nieuwegein! Verdeeld over twee sessies waren er ongeveer 50 aanmeldingen en Rogier van der Ven, Technical Partner Manager van NetApp, stond te springen om te beginnen. De professionals hebben genoten van een inspirerende en leerzame middag met aansluitend een barbecue en leuke, interessante gesprekken.

We hadden een gemêleerd gezelschap van eigen medewerkers, zzp-ers, klanten en zelfs oud collega’s met één gemeenschappelijke interesse: STORAGE.

Onderwerpen als storage efficiency, snapvault, ONTAP 8.2 kwamen aan de orde, maar ook waarom NetApp op dit moment de nadruk legt op flexpod configuraties en clustered ONTAP.

Een interessant verhaal volgde over hoe je meer uit je storage kunt halen door slimmer met de hardware om te gaan en meer uit de huidige systemen door flexclone, deduplication, compression, flex volumes in te zetten.

Door het gebruik van clustered ONTAP is het mogelijk verschillende modellen te koppelen, waardoor applicaties gehost kunnen worden op basis van hun performance (I/O requirements), terwijl er te allen tijde een HA (high available) systeem configurate is.

Wat volgde was een levendige discussie die in goede banen werd geleid door Rogier over clustered ONTAP en de voor- en nadelen hiervan. Zoals waarom moet er gemigreerd worden als men van 7 mode naar clustered ONTAP gaat, het ontbreken van de optie om een MetroCluster configuratie te maken in clustered ONTAP. Zoals zo vaak is de afstand hierbij een van de bepalende factoren. Op dit moment is 200 meter de maximale afstand binnen clustered ONTAP wat niet ver genoeg is voor 99,9% van de MetroCluster configuraties. In een toekomstige release zal deze optie beschikbaar zijn.

Na het bedanken van de aanwezigen en in het bijzonder Rogier van der Ven voor zijn enthousiaste verhaal, was het tijd om naar beneden te gaan om informeel na te praten. De barbecue werd ontstoken op het terras dat verwarmd werd door een van de eerste zonnige dagen van dit jaar. Lounge muziek op de achtergrond, een ideale combinatie.

Gezien de reacties op linkedin, maar zeker ook de persoonlijke terugkoppeling, was de bijeenkomst zowel leerzaam als aangenaam. Een combinatie waar we bij Cohesion erg trots op zijn. Een vervolg komt er zeker! Zo zijn we op dit moment al druk bezig om eind september of begin oktober een evenement te organiseren met een andere Vendor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd de website goed in de gaten voor meer informatie!