Storage & Backup

Informatie en de beschikbaarheid ervan is een onmisbaar element in de bedrijfsvoering. Storage gaat over meer dan alleen dataopslag.
Op dit moment is het Storagelandschap aan veel veranderingen onderhevig. SAN-omgevingen worden vervangen door (hyper) converse- of cloudoplossingen. Ondanks deze veranderingen blijft de hoeveelheid data groeien en moeten er oplossingen gevonden worden die kosten onder controle houden. Cohesion helpt haar klanten bij deze conversie. Onze engineers brengen de kennis en ervaring in die onmisbaar is voor een probleemloze transitie.

Storage marktontwikkelingen

De komende jaren zal de enorme groei van de digitalisering blijven doorgaan. Legal- en compliance issues samen met transitie naar een hybride of public cloud zorgen ervoor dat een einde aan die groei nog niet in zicht lijkt. Capaciteit, beschikbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging van de informatie tegen beheer(s)bare kosten vormen zo een permanent aandachtspunt. Organisaties moeten hun data beschermen tegen verlies en diefstal “on premisse” en/of in een cloudoplossingen. Het automatiseren en orkestreren van storageprovisie is essentieel bij het opzetten en beheren van “Zero-time-to-market” oplossingen. Virtualisatie en consolidatie zullen zich blijven ontwikkelen echter zal de manier van data-opslag efficiënter en goedkoper moeten. SAN wordt omgezet naar object storage of een NAS-oplossing in een converse-of cloudoplossing. Performance analyse en capacitybeheer zijn een vak op zich geworden waar alle aspecten van converse- en cloudoplossingen in acht genomen moeten worden.
Marktanalisten als Gartner en IDC voorspellen dat encryptie van data-opslag de komende jaren veel besparingen zullen opleveren, zodat relatief eenvoudig voldaan kan worden aan de nieuwe regelgevingen m.b.t. de bescherming van gegevens. Vooral de recente regelgeving op het gebied van informatiemanagement en -rapportage dwingt ondernemingen een beleid te ontwikkelen voor opslag. Marktanalisten als Gartner en IDC voorspellen dat encryptie van data-opslag de komende jaren veel besparingen zullen opleveren, zodat relatief eenvoudig voldaan kan worden aan de nieuwe regelgevingen m.b.t. de bescherming van gegevens. Vooral de recente regelgeving op het gebied van informatiemanagement en -rapportage dwingt ondernemingen een beleid te ontwikkelen voor opslag.

Information Lifecycle Management

Door ervan uit te gaan dat de waarde, of het belang, van digitaal opgeslagen informatie voor de bedrijfsvoering mettertijd veranderd, kan het informatiebeheer daarop worden afgestemd en de beschikbare opslagcapaciteit zo efficiënt mogelijk worden benut. Storage-virtualisatie dient éénzelfde doel oftewel: hoe de beschikbare storagecapaciteit zo optimaal mogelijk benut kan worden. Cohesion heeft ervaren Storage-specialisten die grote complexe bedrijfskritische IT-omgevingen hebben ontworpen, ingericht en beheerd; en wel volgens de nieuwe richtlijnen. De Storage-specialisten staan u graag te woord over al uw vragen omtrent digitale opslag.