Automation

Automation, vandaag de dag een veel gebruikte term.

Maar wat verstaan wij hieronder?

De definitie van Cohesion:

Automation omvat het gehele beheerproces.Dit gaat van het geautomatiseerd uitrollen van nieuwe systemen en/of applicaties tot aan het lifecycle management hiervan.

Automation omvat het gehele beheerproces.

Dit gaat van het geautomatiseerd uitrollen van nieuwe systemen en/of applicaties tot aan het lifecycle management hiervan.
Dit alles gebeurd op een gecontroleerde manier, waarbij alle bestaande OTAP-stappen worden genomen. Hierbij worden binnen deze verschillende stappen geautomatiseerde controles uitgevoerd.

Door gebruik te maken van deze methodiek wordt de voorspelbaarheid van iedere uitrol vergroot, het aantal verstoringen als gevolg van menselijke fouten verminderd en de snelheid waarmee gereageerd kan worden op vragen vanuit de business ligt exponentieel hoger. Of het hier nu gaat om een nieuw systeem of een aanpassing op een bestaande applicatie.
Iedere aanpassing is getest en goedgekeurd voor deze daadwerkelijk in de productie-omgeving actief word. Frameworks als Puppet zullen aanpassingen op uw applicaties of systemen bewaken. Ook wel de “desired state” genoemd.

Een voorbeeld hiervan is het eerst automatisch testen door middel van Jenkins, het vervolgens opslaan in een centrale repository van de goedgekeurde aanpassingen in Git en alleen als deze stappen goed zijn doorlopen het geautomatiseerd uitrollen van deze aanpassingen door middel van Puppet.

Met zeer ervaren en gecertificeerde UNIX & Linux (RedHat) specialisten mag Cohesion zich met recht een leverancier van kennis noemen.

We ondersteunen de filosofie Continuous Integration, Delivery, Deployment