Het Experience Lab kwam geen dag te vroeg voor mij. Van oorsprong ben ik een AIX Engineer met geringe Linux ervaring. Ik heb weliswaar mijn RHCE certificaat behaald in 2015, maar ik had nog geen Linux ervaring opgedaan in het veld. Het Experience Lab faciliteert mij om hier verandering in te brengen.

Momenteel ben ik bezig met een greenfield project voor een klant. Ik ben daar de enige Linux Engineer en ik moet/ mag van alles bouwen op het gebied van Red Hat. De verwachtingen zijn hoog. Ik moet zeggen dat de ervaringen die ik heb opgedaan in het Experience Lab mij nu al veel hebben geholpen bij dit project en dat heeft gezorgd voor zelfvertrouwen.

Een van de opdrachten die ik kreeg in dit project was het bouwen van een SVN subversion server. Ik heb met SVN gewerkt in het verleden, maar nooit zelf geïnstalleerd en opgezet. Ik kon dit dus mooi eerst testen in het Lab. Dit is maar een voorbeeld van de tools die geboden worden. Als Engineer wil je graag in een omgeving werken waar je van alles kunt testen. In de praktijk heb je alleen maar een test omgeving voor de business. Het Experience Lab is dus voor ons als consultancy bureau heel belangrijk. Ik kan nieuwe dingen leren en ervaringen opdoen naast mijn werkzaamheden bij een klant. Zo ben ik niet meer afhankelijk van opdrachten en mogelijkheden om ervaringen op te doen. Ik kan zelf sturen en in snel tempo mijn kennis en ervaring uitbouwen.

Jamal Kherraji
Linux Engineer