450 gr ongezouten roomboter
375 gr lichte basterdsuiker
Snufje zout
30 gr speculaas kruiden
600 gr zelfrijzend bakmeel
3 eetl. volle melk
600 gr amandelspijs
3 eieren
Springvorm 24cm

Boter, zout en suiker mengen, hierbij is het handig als de boter in kleine stukjes is gesneden en op kamertemperatuur is.
Speculaas kruiden en zelfrijzend bakmeel mengen en door een zeef toevoegen aan het botermengsel. Het geheel goed kneden.
Laten rusten op een koele plaats voor minimaal een uur.

Meng de amandelspijs met 2 eieren.

Vet de springvorm goed in met boter. Neem een helft van het deeg en rol dit uit, op een met bloem bestoven aanrecht, tot een plak van +/- 0,5 cm dikte.
Plaats deze in de vorm en zorg hierbij dat de randen omhoog staan. Doe vervolgens het amandelspijs mengsel in de vorm.
Rol de tweede helft van het deeg uit tot deze als “deksel” in de vorm past.

Het geheel afstrijken met een losgeklopt ei, garneren met gepelde amandelen en nogmaals afstrijken met het losgeklopte ei.

Plaats in de oven op 180 graden voor 40 minuten.