Kabeljauwfilets (of een andere witvis) uit de oven voor 2 personen

  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 2 kabeljauwfilets (of andere witvis) van 225 g, zonder vel en graad
  • Handje verse basilicum, gesnipperd
  • 1 avocado in plakjes of blokjes
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 150 g gepelde gamba’s
  • 1,4 dl slagroom
  • 150 g geraspte oude of pittige kaas
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakblik in met een beetje olijfolie.

Bestrooi de kabeljauwfilets (of andere witvis) aan beide kanten met peper en zout en leg ze in het bakblik. Strooi de basilicum (hou een klein beetje over voor het serveren), avocado en gamba’s over de filets.Sprenkel de slagroom er overheen en verspreid de kaas daar overheen. Leg op de kaas de gehalveerde cherrytomaatjes.

Bak de vis in de voorverwarmde over in 15-20 minuten tot hij begint te pruttelen. Haal het uit de oven en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Strooi de overgebleven basilicum voor het serveren er overheen.

Tip: Serveren met een groene salade.

Superlekker, eet smakelijk!