Bavette 1 kilo voor 4 hongerige personen.

Voorbereiding:

  • Olijfolie: flinke scheut
  • Tijm en Koriander fijnsnijden.
  • Mengen met de olijfolie.
  • Smeer bavette in en voeg nog wat zeezout en peper toe.
  • Doe de bavette in een diepvrieszak en probeer zoveel mogelijk lucht eruit te krijgen.
  • Klip erop en in de koelkast. (de kruiden kunnen nu goed in het vlees trekken.

BEREIDING:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Grill de bavette circa 3 minuten op het hete deel van de barbecue. Keer om en grill ook de andere kant goudbruin. Laat de bavette nog even doorgaren op een minder hete zone, totdat de kerntemperatuur ongeveer 55 graden is.
De Weber iGrill (fantastische gadget) geeft zeer nauwkeurig de kerntemperatuur weer via bluetooth op je mobiel (we blijven techneuten toch?)
Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie. Snijd in dunne plakken, en serveren maar.